Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

Det er nok en gang på tide å ta frem bunaden, dressen eller festntrekket. 17. Mai er ikke bare nasjonaldag, men også en festdag. Med seg bringer det god stemning, god mat og selvfølgelig et bredt godisprogram. 17. mai er dagen barn (og ikke minst voksne) kan spise is til og boller til de spur og drikke brus i uhorvelige mengder.

Ja, 17. Mai er en fantastisk dag…. Men hva gjør man når dagen er ferdig og man oppdater at man har delt litt av festmaten med plagget, som nå skal pakkes ned til neste anledning? Vi har samlet noen tips som kan hjelpe deg før du setter bort finstasen.

Flekker på skjorten? Hell litt blenda sensitiv på flekken og la det virke i 30 minutter. Vask deretter skjorten på et program og en temperatur etter skjportens krav. Har skjorten broderier kan det være greit å vaske den på finvask.

Surmelk kan fjerner blåbærflekker, blekk og kulepennflekk. La skjorten ligge i surmelg over natten og vask den deretter etter angitt program og temperatur.

Ved fettflekker kan du helle på litt Zalo og la det virke i ca 30 minutter. Vask deretter skjorten etter plaggets angitte program og temperatur.

Du kan også forsøke å gni inn grønnsåpe og la det virke i noen minutter. Vask deretter plagget etter angitt program og temperatur.