Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

I DISSE INFLUENSATIDER…….. Nyttig lesing 🙂

I 1919 mens influensaen tok livet av 40 millioner mennesker, var det en lege som reiste rundt og besøkte så mange gårder som mulig for å se om han kunne bidra til å bekjempe sykdommen. Mange bønder og deres familier hadde fått sykdommen, og mange døde.

På sin reise traff legen en bonde som til hans overraskelse var frisk og rask, og det var også hans familie. Når legen spurte hva denne bonden gjorde forskjellig fra andre svarte bondekona at hun hadde lagt en skrellet løk på en skål i hvert rom i huset (det var trolig bare to rom den gang). Legen trodde ikke det han hørte, og spurte om han kunne få en av løkene for å se på den under mikroskop. Han fikk med seg en, og under mikroskopet oppdaget han influensavirus i løken. Åpenbart hadde den absorbert viruset, og med det holdt familien frisk.

Nåja, jeg hørte denne historien hos min frisør. Men hun fortalte også at for mange år siden fikk mange av hennes ansatte influensa, og også mange av hennes kunder. Året etter plasserte hun flere boller med løk rundt om i lokalet, og til hennes store forundring, ingen av hennes ansatte ble syke. Dette må virke! Vi gjorde det forrige år, og ingen av oss fikk influensa.

Nå er det et lite p.s. til denne historien, jeg sendte informasjonen til en venn i Oregon som regelmessig sender helsestoff til meg. Hun svarte meg med en veldig interessant erfaring med løk:

«Tusen takk for at du minte meg på dette! Jeg har aldri hørt historien om bonden før, men jeg vet at jeg hadde lungebetennelse og at jeg var veldig syk… Jeg kom over en artikkel som fortalte at man skulle kutte topp og bunn av en løk, plassere den i en krukke, og plassere krukken ved siden av pasienten om natten. I følge artikkelen ville løken mørkne av bakteriene over natten. Jeg forsøkte, og ganske riktig, som artikkelen sa, om morgenen var løken svart og jeg følte meg bedre.

En annen ting jeg leste i samme artikkel var at løk og hvitløk plassert rundt i rom under svartedauden for mange år siden, reddet livet på mange. Løk har kraftfulle antibakterielle, antiseptiske egenskaper.»

En annen ting å tenke på… Mange ganger får vi magetrøbbel og vet ikke helt hvorfor. Kanskje er det løken som er problemet! De absorberer bakterier og dette er årsaken til at de holder oss friske fra forkjølelser og influensa. Men også nettopp av denne grunn skal vi ikke spise løk som har vært oppskjært en stund! Rester av kuttet løk er giftig for oss!

Jeg hadde gleden av å delta på en omvisning på Mullins Food Products (de lager majones). Spørsmålet om matforgiftning kom opp, og jeg hadde lyst til å dele hva jeg hadde hørt med en kjemiker. Ed som var guiden vår på omvisningen, er en allviter på dette området. Under omvisningen var det noen som spurte om vi hadde grunn til å bekymre oss om vi kunne bli matforgiftet av majones. Vi er jo så redde for at majones blir fort dårlig. Svaret hans vil overraske deg stort! Ed kunne fortelle at all fabrikkprodusert majones er helt trygg.

«Den trenger ikke engang være i kjøleskap! Det gjør ingenting, men det er egentlig ikke nødvendig»

Han forklarte at pH-verdien i majones var satt slik at bakterier ikke kan overleve i et slikt miljø. Han snakket videre om sommerpicknicken som selvfølgelig også besto av en bolle potetsalat, og hvordan alle helt naturlig skyldte på majonesen når noen ble syke.

Han fortalte videre at når matforgiftning blir rapportert inn til helsemyndigheten er det første som blir sjekket: når de har de syke spist løk og hvor løken kom fra. (Potetsalaten kanskje?) Det er ikke majonesen som er synderen fortalte han, vel og merke hvis den er fabrikkprodusert, som blir skjemt i solvarmen, det er høyst sannsynlig LØKEN. Og hvis det ikke er løken er det POTETENE.

Ed forklarte at løk er bakterie-magnet, spesielt rå løk. Oppbevar aldri oppskåret løk! Det er ikke trygt selv om du putter dem i en plastpose og har dem i kjøleskapet. Løken er «forurenset» nok bare ved å ha blitt kuttet og ligget litt til å være en fare for deg. ( Se opp for hakket rå løk som vi får på varme pølser!) I følge ham kan du nok koke løkrester lenge og vel og være trygg, men hvis du legger rester av kuttet løk på ei brødskive så er du i trøbbel.

Løk og poteter i en potetsalat vil bli grobunn for bakterier mye, mye raskere enn fabrikkprodusert majones noen gang vil kunne bli!

En annen ting er at hunder aldri må få løk, de klarer ikke å fordøye den og får problemer.

Så husk på: Det er ikke trygt å kutte en løk og så vente til neste dag med å bruke den i mat. Løken blir meget giftig bare over en natt. Meget skadelige bakterier som forårsaker alvorlige mageinfeksjoner (pga av overproduksjon av galle) og matforgiftning vil florere i slik løk.

Vær så snill, del dette med alle du er glad i og bryr deg om!

Kilde: Facebook.com