Tips til casino på nettet
Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

En god reaksjonsevne kommer godt med, men dersom vi ikke trener denne vil den forsvinne. Vi har alle en ulik grad av reaksjonsevne, men etter hvert som vi blir eldre, oppdager mange at reaksjonsevnen ikke er som den engang var. I motsetning til syn og hørsel, er reaksjonsevnen noe som kan trenes opp og forbedres.

Fra mat og søvn til avslapping og sport – det er mye som kan forbedre reaksjonsevnen. Mange unge har i dag en langt bedre reaksjonsevne enn hva som var vanlig før i tiden. Dette skyldes utrolig nok dataspilling og videospilling. I spill som for eksempel CSGO kreves det nemlig en utrolig rask og dyktig reaksjonsevne, noe spillerne automatisk trener på når de spiller spillet.

Dette er et av elementene som gjør videospilling så engasjerende og spennende for både spilleren selv og publikum. Spenningen har ført til at flere ønsker å se på konkurranser og kamper, og odds på e-Sport har blitt mer og mer populært. På sider som CSGO-Betting.io kan online sportsbettere lære mer om spillet, og finne ut hvor det er lurt å legge oddsen. Her ser vi en unik sammenheng mellom reaksjonsevne, engasjement og spenning.

Riktig kosthold

Dersom du er eldre, er det ikke sikkert du har et stort ønske om å ta opp videospilling. Heldigvis finnes det andre måter som trener opp reaksjonsevnen. Men først og fremst er det viktig å ha et sunt og godt kosthold. Matprodukter som egg og spinat er gode valg her. Dette skyldes at aminosyren tyrosin som finnes i disse produktene, er kjent for å øke prestasjonen på relasjonsbaserte oppgaver.

Søvn og avslapping

Utover kosthold, er det også viktig å få nok søvn. Det sier seg gjerne selv at dersom du er trøtt og uopplagt, vil reaksjonsevnen være svekket. En hjerne og kropp som har fått nok søvn, vil være langt bedre rustet til å takle relasjonsbaserte oppgaver. Men igjen er det viktig å ikke sove for mye, da dette kan føre til sløvhet.

Dersom du ikke er avslappet, kan dette også ha en påvirkning på reaksjonsevnen. Mennesker som er anspent og stresset, har ofte stive og såre muskler. Disse musklene vil da bevege seg saktere og gjør reaksjonstiden din langt tregere enn vanlig. For best mulig reaksjonsevne bør du være årvåken, samtidig som du er avslappet.

Hjelpemidler

Et godt hjelpemiddel for trening av reaksjonstiden, er å benytte seg av en ball eller en sprettball. Ved å kaste ballen i vegg, kan du øve deg på å fange ballen før den treffer bakken igjen. Dette er en god øvelsen som kan gjøres både inne og ut, avhengig av hvor mye plass du har. Start gjerne med større ball for gjøre øvelsen enklere, og deretter kan du gå over til mindre baller for en større utfordring.

For å bedre reaksjonstiden din, bør du først og fremst sørge for å få i deg de riktige matvarene og gi kroppen nok søvn. Er du anspent vil dette ha en negativ effekt og kan svekke reaksjonsevnen din betraktelig. Start med enkle balløvelser og du vil raskt se en stor forbedring i din reaksjonstid.