Sånn sover du bedre om natten
Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

Det er mange grunner til at man kan oppleve problemer med å sove, men det er heldigvis også mye man kan gjøre for å prøve å hjelpe seg selv til å sove bedre igjen. Det er mange som opplever søvnproblemer midlertidig på grunn av økt stress eller andre omstendigheter i livet som gjør at man er nødt til å ta noen grep, og det er disse vi skal snakke om her – sånn at du kan sove litt bedre igjen!

Prøv å redusere stress

Du kjenner sikkert følelsen av å legge deg i senga om kvelden, også begynner tankene bare å spinne. Det er noe som mange opplever, og særlig i perioder med økt stress i hverdagen. Det kan være mange ting man kan få disse tankene av, og en av de aller vanligste er økonomi, flytting eller andre store livsomveltninger eller bekymringer. Det er viktig å her kunne dele mellom ting man kan gjøre noe med, og ting man ikke kan gjøre noe med – for hvis det er noe man kan gjøre noe med kan selv små initiativer i riktig retning gjøre at man føler seg mindre stresset. Dette kan for eksempel være:

  • Hvis du har stress knyttet til økonomi, sett deg ned og lag en skikkelig oversikt, lag et budsjett og lær mer om å for eksempel investere hos https://aksjeskole.com/. Alene det at du skaffer deg kunnskap og overblikk kan ta noe av stresset, og herfra kan man begynne å ta små skritt mot å for eksempel investere og få en mer romslig økonomi i fremtiden.
  • Skriv ned hvordan du har det. Det å skrive om hvordan man har det er en god måte å få litt mer oversikt over hvordan man egentlig har det, og dette kan hjelpe deg med å legge det litt fra deg.
  • Sørg for å legge inn pusterom i løpet av dagen, sånn at du kan sørge for å ta litt bedre vare på nervesystemet ditt.

Sørg for å ha gode rutiner

Gode rutiner rundt søvn er alfa og omega for å sove godt. Her er noen forslag til ting du kan gjøre for å optimere rutinen, og døgnrytmen, din, sånn at både kroppen og sinnet ditt blir litt mer klar til leggetid.

  • Stå opp og legg deg til samme tid hver dag, også i helgene.
  • Ta deg en dusj før du legger deg, dette hjelper hvis man har vanskelig for å sovne.
  • Drikk en varm kopp te før du legger deg, dette kan ha en positiv innvirkning på nervesystemet ditt.
  • Sørg for å få mest mulig dagslys så tidlig som mulig på dagen, dette påvirker nemlig produksjonen din av melatonin, og gjør at du faktisk har lettere ved å sovne om kveldene.
  • Det å sørge for å bevege seg litt hver dag er også noe som hjelper deg med å både sovne om kvelden, og å sove gjennom natten.
  • Reduser skjermtiden din. Dette har vi hørt hundre ganger før hvis ikke mer, men det er virkelig en av de beste måtene å redusere stress.