Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

De fleste lever en hektisk hverdag der både familie, jobb og studier gjerne er i fokus. For at hverdagen skal fungere som den skal, bør hjernen stimuleres. Slik stimuli kan gjøres på mange måter. Du kan blant annet spille strategiske spill, trene og spise riktig. Det er viktig at du har nok overskudd i en hektisk hverdag.

Hvis du føler at du ikke strekker til i hverdagen, kan det være nødvendig med endringer. Ved å endre innarbeidede rutiner kan du oppnå raske resultater. En aktiv hverdag krever at hjernen fungerer som den skal. Det kan derfor være nødvendig å bruke tid på å lage rutiner som fungerer. Slike rutiner kan blant annet omfatte både kosthold og trening.  

Bruk mer tid på strategiske spill

Egenskaper som strategisk tenkning, konsentrasjon og selvkontroll er viktige for å ha i en aktiv hverdag. Disse egenskapene bidrar til at du fungerer bedre i både jobb og studier. Strategiske spill som poker eller sjakk på nettplattformer som PokerStars og Chess.com kan bidra til å forbedre disse egenskapene.

Når du spiller Poker eller sjakk stimulerer du hjernen slik at den fungerer bedre. Hvis du stimulerer hjernen aktivt over tid, vil du etter hvert oppnå resultater. Dette kan være i form av at du orker mer i løpet av dagen. Du kan også oppleve at du får bedre hukommelse og konsentrasjonsevne. En velfungerende hjerne bidrar til at kroppen fungerer bedre også.

Aktivitet bidrar til at hjernen fungerer bedre

Det er mange grunner til å inkludere trening i hverdagen. Dette er gjerne en aktivitet som mange mener tar for mye tid. Derimot trenger du ikke bruke mye tid på trening for å merke forbedringer. Det er nok at du bruker tid på å være litt mer aktivt. Dette kan være i form av å bruke trappene i stedet for heisen.

Mange velger å stå foran datamaskinen i stedet for å sitte på kontorstolen. Ved å stå aktiverer du flere muskelgrupper som du ikke bruker så ofte. Du vil etter hvert oppleve at forbrenningen forbedres. Økt aktivitet vil på sikt bidra til at hjernen fungerer bedre. Du vil sannsynligvis sove bedre om natten.

Riktig kosthold er godt for hjernen

Det er ikke alltid like enkelt å velge sunn mat i en hektisk hverdag. En av grunnene til dette er at raske og usunne måltider prioriteres, fremfor å bruke tid på matlaging. Slik hurtigmat inneholder gjerne usunne råvarer. Dette er daglige rutiner som kan endres ved å gjøre noen små tiltak.

Du kan blant annet bruke tid på å planlegge en ukemeny. Deretter kjøper du inn det du trenger til hele ukens middager. Det anbefales at du legger vekt på matvarer som er bra for hjernen. Dette er matvarer som blant annet grønn salat, tomat, kålgrønnsaker, bær og nøtter uten salt. Usaltede nøtter kan også nytes som mellommåltid.

Bruk tid på å oppnå mer kunnskap

I dag bruker stadig flere tid foran både TV- og dataskjermen. Du kan selvsagt lære mye av å bruke digitale medier. Derimot er det også nyttig å bruke tid på bøker, spill og annen form for hjernetrim. Du kan blant annet trene hjernen med Sudoko eller kryssord. Dette er aktiviteter som effektivt trener hjernens hukommelse.

For at hjernen skal fungere optimalt er det viktig å holde hjernen aktivt. Dette gjør du enkelt ved å bruke mer tid på bøker og annet lesestoff. Hjernen får også trening mens du befinner deg på jobb eller skole. Du bruker da mer tid enn vanlig på konsentrasjon, hukommelse og læring. Dette er selvsagt aktiviteter som er godt for hjernen.

En velfungerende hjerne gir en bedre hverdag

Du bruker hjernen til å ta viktige beslutninger hver dag. Hjernen er også viktig for at kroppen skal fungere som den skal. Det er derfor viktig at du bruker tid på å trene hjernen. Det er ikke mye som skal til for at hjernen skal fungere bedre. Ved å endre livsstil vil du raskt oppnå flere fordeler som kommer godt med i en hektisk hverdag.

En velfungerende hjerne bidrar til bedre motorikk og hukommelse. Du trener hjernen i alle situasjoner du møter på i hverdagen. Når hjernen fungerer som den skal blir det enklere å ta raske og logiske beslutninger i løpet av dagen. Dette er en positiv egenskap i en aktiv hverdag.