CBD-regler i Norge 
Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

Uansett om du jobber hjemme eller på kontoret, kan du nok kjenne deg igjen i følelsen av å kanskje få litt vondt i ryggen eller nakken av å sitte så mange timer foran dataen hver dag. Det er ikke så veldig mye man kan gjøre med den jobben man må gjøre, men det er heldigvis mange ting man kan gjøre for å optimere den måten man jobber på – sånn at man best mulig kan hjelpe kroppen med å håndtere alle timene foran skjermen.

Gjør dette i løpet av dagen

Det å sitte stille i 8 timer hver dag mens vi er på jobb, er ikke noe kroppen vår er laget for, og det er ikke så rart at vi sliter med mindre energi utpå ettermiddagen, vondt i ryggen, nakken og hoftene. Og løsningen er overraskende enkel: beveg deg i løpet av dagen! Når dette er sagt, er det også viktig å nevne at det ikke alltid er sånn at dette alene hjelper. Dette er veldig bra forebyggende, men hvis smerter og stivhet virkelig har satt seg, kan det å få hjelp fra en profesjonell være alfa og omega.

Det er mange bra steder man kan få hjelp av profesjonelle, og et av de stedene du kan få god hjelp til smerter i både ryggen og nakken din er Klinikkforalle. Der kan du også få god veiledning til hvilken type bevegelse som vil kunne hjelpe deg best, som supplement til behandlingen deres. Men det er noen mer generelle ting som man kan begynne med:

  • Ha gående telefonmøter i stedet for å sitte stille ved skrivebordet ditt.
  • Gå en tur i lunsjen, selv om du kanskje bare har 15 minutter til overs.
  • Ta den ekstra turen til kaffemaskinen, eller bort til skrivebordet til kollegaen din i stedet for å sende en e-mail.
  • Ta trappen i stedet for heisen.
  • Reis deg opp og strekk kroppen i et par minutter minst en gang i timen.
  • Ta pausene dine i stedet for å bare jobbe. Dette gjør den aktive arbeidstiden din mer effektiv, så du får både pauser og den samme jobben utført.

Kom inn i en god rutine

Akkurat som med alt mulig annet, kreves det litt ekstra av oss å ta initiativ til endring, også selv om denne endringen er liten. Men det å ha en daglig rutine der man klarer å snike inn bevegelse her og der, vil gi deg mye mer energi til både jobb og fritid, og det krever mye mindre enn det man kanskje tror, og det er absolutt verdt den innsatsen det er å passere startstreken.

For når man først har kommet i gang, er det ikke lang til at det føles nesten mer naturlig å gjøre det, enn å ikke gjøre det, og det er her ting virkelig kan manifestere seg som gode rutiner. Og det er rutinene som virkelig har potensiale til å ha positiv innvirkning i livene våre, for det er her nøkkelen til langsiktig endring og ikke minst helse ligger.