Har du et kjerringråd du ønsker å dele? Klikk her for å sende oss ditt tips

Norske folk er generelt stresset. Til tross for at vi er ett av verdens rikeste land, med god komfort og velferd, har vi faktorer rundt oss som gjør at vi lett blir stresset og kanskje gi oss litt angst.

Dette kan være plutselige endringer i livssituasjoner, sykdommer, familieforøkning og andre faktorer. Uansett årsak så har vi prøvd å finne noen enkle naturlige tips du kan prøve ut om du føler du er en av de som kanskje stresser ofte.

Legg deg i et mørkt rom i 20-30 minutter hver dag og pust rolig inn og ut. Det er viktig at du ikke tenker på noe, men forsøker å slappe helt av. Baderomsgulv med varmekabler er et godt alternativ.

Slapp av i skuldre og kjeve. Avslapningsøvelser er veldig godt for en kropp som ofte stresser. Eksempler på en øvelse er å f.eks. «slippe» kjeven og la den «rugge» frem og tilbake. Mange er ekstra anspent når de kjører bil, f.eks. når du er på vei hjem fra jobb. Man biter ofte tennerne sammen mye når man stresser ofte. Et annet tips for avslapping er å åpne vinduet og se deg litt mer bevisst rundt på natur og omgivelser når du kjører bil til jobb. Det er mye fint og se som får tankene bort fra alle kommende møter, kunder, leveranser osv.

Bestill deg time til massør. Ja, det kan være dyrt i lengden, men 30 minutter med rolig enkel massasje kan være veldig fungerende mot stress. Her vil jeg anbefale tai-massasje.

Gjør noe du liker. En lege sa en gang til meg at stress også har en positiv side. Positiv stress er situasjoner der du stresser for noe du liker. Et eksempel på dette er folk som strikker. Det å stresse for å bli ferdig med en genser er ofte bare morsomt om man elsker å strikke. Gjør noe du liker så vil hoved ditt slappe mer av. Spill fortball, håndball, gå en tur på treningssenter, svøm en liten tur, gå en tur i skogen eller start opp en gammel hobby du ikke har holdt på med på lenge. Å få tankene vekk fra ting som stresser deg er ekte naturmedisin.